Лют 08 2014

Як роблять картопляні чіпси

Category: Промисловістьadmin @ 12:59


Вважається, що чіпси випадково придумав Джордж Крам більше 150 років тому на курорті Саратога-Спрінгс в США, працюючи шеф -кухарем в одному з елітних ресторанів.

Одного разу на вечері залізничний магнат Вандербільт повернув смажену картоплю на кухню, поскаржившись на те, що він «занадто товстий». Шеф -кухар, Крам, вирішив пожартувати над магнатом. Він нарізав картоплю на найтонші скибочки і, обсмажити в олії, подав до столу. На диво, блюдо сподобалося магнату та його друзям, і через деякий час чіпси стали найпопулярнішим фірмовим блюдом ресторану.

Тема сьогоднішнього репортажу – завод компанії PepsiCo з виробництва картопляних чіпсів Lay’s або як продати картоплю за «мільйон».


Пише Віктор Борисов

Очищення, сортування та різання картоплі

Перед тим, як бульби картоплі потраплять в спеціальну машину для нарізки, інспектора візуально оглядають йдуть по стрічці бульби і, якщо необхідно видаляють видимі дефекти:

До речі, для виробництва чіпсів годиться не всяка картопля. Існують так звані чіпсова сорти картоплі, які відрізняються підвищеним вмістом крохмалю.

Усі працівники періодично проходять медогляд і мають медичні книжки, це робиться для того, щоб хвора людина не потрапив на виробництво. Крім цього перед входом в цех, все обов’язково миють руки.

Частка картоплі відбувається в абразивних барабанах періодичної дії. Спочатку відбувається завантаження необхідної кількості картоплі у ваговій бункер, після цього відбувається вивантаження в барабан:

Безпосередньо нарізка відбувається механічним шляхом за рахунок обертання конусоподібного днища барабана. Усередині ріжучої машини вісім пар найгостріших лез, які нарізають бульба на тонкі скибочки. Товщина кожного скибочки менше двох міліметрів:

Обжарка

Після нарізки картопляні скибочки надходять в саме «серце» лінії з виробництва чіпсів – жарильну ванну для обсмажування скибочок і отримання базових чіпсів. Це обладнання, яке не має аналогів, було створено спеціально для заводу PepsiCo і показувати його не можна.

Тонко нарізані скибочки картоплі надходять у ванну з маслом, в якій обсмажуються протягом трьох хвилин при температурі 180 градусів Цельсія. Якісне масло, як і якісний картопля – основа смаку чіпсів.

На заводі була покращена рецептура, з використанням спеціальної суміші рослинних масел, у тому числі високоолінового соняшникової олії місцевого виробництва, завдяки якій на 25% знижений вміст насичених жирів в кінцевому продукті

Щодня на заводі проводиться перевірка якості продукції. Перевіряють, як базові чіпси, що тільки вийшли з печі, так і повністю упаковані пакети:

Додавання спецій

На цьому етапі в обсмажені картопляні чіпси додаються спеціальні ароматичні та смакові добавки, основою яких є сіль:

Одночасно на лінії може йти виробництво трьох смаків:

Упаковка

Завод розрахований на виробництво 50 тисяч тонн готової продукції на рік. Якась фантастична цифра, на мій погляд.

По трьох конвейерам вже готові чіпси надходять на упаковку. Спочатку відбувається розподіл і зважування:

Зверніть увагу, що на всій протяжності лінії дуже мало працівників. Тут використовується сучасне обладнання, яке працює в повністю автомітізірованном режимі. Крім цього, важливо щоб якомога менше людей стикалося з готовим продуктом:

Вагові машини зважують одночасно кілька порцій і обчислюють найкращу вагову комбінацію, яка має найбільший точну вагу для того, щоб відповідати стандарту і вказаним на упаковці вагою:

Якщо врахувати, що нетто вага однієї пачки становить 28 грамів, ви можете уявити точність налаштування обладнання:

Зважена порція вивантажується на пакувальну лінію:

Порція проходить контроль на наявність сторонніх домішок (металодетектор) і потрапляє в пакет, який до цього часу підготовлений пакувальної машиною з пакувальних матеріалів (фольги). Перед запаюванням шва в пакет подається харчової азот, який дозволяє забезпечити необхідний термін зберігання продукту. Вагове і пакувальне обладнання працює синхронно, зі швидкістю до 80 пакетів в хвилину.

Упакований пакет з чіпсами надходить операторам, які вручну складають пакети в картонні коробки:

Коробки з чіпсами складаються на палети і перевозяться на склад:

Паралельно знаходиться лінія по виробництву сухариків.

Производств сухариків

Суміш борошна з водою подається в екструдер, нагрівається і ретельно перемішується. З екструдера сухарі виходять у формі джгутів, які нарізаються за розмірами обертовими ножами:

Наступним етапом сухарі сушаться в печі і потрапляють на ділянку нанесення приправ:

Пакувальна лінія ідентична тій, на якій роблять чіпси:

Зважування відбувається в аналогічному пакувальному автоматі, який формує кілька порцій і вибирає найкращу комбінацію для запечатування в пакет:

Готові сухарики:

Продуктивність однієї лінії – 12 тонн готової продукції на добу:

Працівникам заборонено носити годинник і прикраси, заборонений манікюр і накладні нігті, волосся обов’язково повинні бути закриті сіточкою, щоб нічого не потрапило на конвеєр.

Крім смакових якостей і візуального відповідності скибочок прийнятим стандартам, тут перевіряють якість упаковки. Шов повинен бути рівним і відкриватися пачка повинна одним рухом рівно по шву, без розривів:

Колектив заводу. До речі, виробнича лінія працює цілодобово у три зміни:

Зовнішній вигляд заводу:

Написати коментар

Ви повинні увійти, щоб залишати коментарі. Вхід.